Wimbledon Centre Court

Skyline has been used for the extensive refurbishment of The All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon.

Driven by the need to enable all-weather play, renovation of the legendary Centre Court included a state-of-the-art retractable roof. From the outset, Alumasc worked closely with Architects Populous of London, on the massive six-year undertaking which resulted in one of Alumasc’s largest rainwater product installations to date.

Alumasc’s Skyline soffit system was specified for the underside canopy of the stadium bowl, in order to meet the demanding performance requirements for the arena’s ceiling cladding. 6000 individual soffit modules were supplied, in 80 varying profiles and sizes, totalling an impressive 6500m² of aluminium and associated fittings. Dedication to client support was priority, with Alumasc attending numerous site meetings and manning extra shifts in order to accommodate workload and deadlines. Alumasc’s premium level of technical assistance involved the provision of full product mock-ups prior to manufacture and regular testing of the Skyline system throughout the construction process, to ensure compliance with the client’s requirements at all times.

Installed by Astec Projects of Reading, the Skyline system allowed Alumasc to resolve a number of design challenges for Centre Court, including the successful accommodation of ventilation within the ceiling void. Alumasc also ensured that the colour of the flat ceiling area at the eaves blended with the stadium’s sloping section by providing panels of two different colours.